Faber valmistaa liesikupuja ja poistopuhaltimia, jotka hiljaisen käyntiäänensä ja tehokkuutensa lisäksi ovat taiteellisesti muotoiltuja. Laitteita on monen tyylisiä ja liesikuvuilla on runsas valikoima toimintoja. Sitoutuminen, vakaus, asioihin paneutuminen ja dynaamisuus ovat aina olleet ominaisia Faber Group –yrityksen toiminnalle, ja niiden ansiosta yrityksellä on aina ollut johtava asema alansa globaalin tuotannon ja teknologian puitteissa. 

Faber Fabula Plus
Faberin työtasoon upotettu liesituuletin nousee käytön aikana

Faber on markkinajohtaja Italiassa, missä joka toinen liesikupu on Faber-merkkinen. Globaalisti yhtiö edustaa omia tuotemerkkejään sekä muita johtavia brändejä kuten ranskalaista Roblinia, espanjalaista Mepamsaa ja argentiinalaista Sparia.

Faber Chloe Retro-tyylinen liesikupu
Faber Chloe Retro-tyylinen liesikupu

Yhtiö on päämäärätietoisesti ja päättäväisesti kasvanut paikallisesta yrityksestä Euroopan laajuiseksi ja globaaliksi yritykseksi hankkimalla useita tuotantoyksiköitä, joten Faber toimii nykyään kolmessa maanosassa 7 tuotantolaitoksella kuudessa eri maassa.

Skylift hissivalaisin- lieiskupu yhdistelmä
Skylift hissivalaisin- lieiskupu yhdistelmä

Faberin yli viisi vuosikymmentä kattava historia italialaista johtajuutta sai alkunsa vuonna 1955, kun Abramo Galassi perusti muovialan yrityksen Faber Plast Srl. Kolmessa vuodessa markkinoille tuotiin ensimmäinen pleksilasinen liesikupu, joka oli menestystuote. 1963 Faber alkoi valmistaa poistopuhaltimin varustettuja liesikupuja ja laajensi toimintansa ulkomaille.

T-Light seinä tai saareke msllina liesikupu Led-nauha valolla
T-Light seinä tai saareke msllina liesikupu Led-nauha valolla

1972 Faberistä tuli pörssiyhtiö, joka yhä kasvoi ja levittäytyi globaalisti. Suuri sveitsiläinen, monikansallinen keittiöjärjestelmien johtava valmistaja, Franke Group, osti Faberin vuonna 2005, ja Faberistä tuli liesikupujen liiketoimintayksikkö (Hoods Business Unit).

Faber F-Light Nest hissivalaisin- lieiskupu yhdistelmä
Faber F-Light Nest hissivalaisin- lieiskupu yhdistelmä